Napelemmel használható nagykonyhai eszközök

Napjainkban a napelem energiájának hasznosítása egyre több területen van jelen, kezdve a fűtéstől, a nagykonyhai eszközök át, egészen a vízmelegítésig. Az emberiség próbál minél jobban eltávolodni a fosszilis erőforrásoktól, amelyre az egyik legjobb megoldás a napelemes rendszer használata. De vajon milyen tárgyakat működtethetünk velük? Cikkünkben részletesen kifejtjük! 

Napelemes konyhai eszközök 

A háztartásokban kezdetben főleg napelemmel működő lámpákat találhattunk, ám manapság már egyre szélesebb azoknak a tárgyaknak a köre, amiket tölteni lehet. Most már szinte mindent napelemessé tehetünk azáltal, hogy napelemes paneleket szereltetünk a tetőre. Ez nemcsak a háztartások számára lehetséges, hanem bármilyen vendéglátóipari egység számára is. Ezek remekül beválnak például az ipari fagyasztószekrény működéséhez, a hűtőkhöz, de még a kávéfőzőkhöz is egyaránt. Az első lépés azonban minden esetben egy megbízható napelem kivitelezővel való egyeztetés, aki felméri a terepet.  

Az ipari fagyasztószekrény 

Minden nagykonyha elengedhetetlen berendezése egy fagyasztószekrény, amibe szinte bármit betehetünk, aminek fagyos hőmérsékletre van szüksége. A vendéglátó egységekben különösen fontos, hogy az ételek és az italok megbízható és minőségi eszköz segítse, aminek sajnos elég magas lehet a fogyasztása. Nem véletlen tehát, hogy manapság már ennek a működése is megoldható napelemes rendszer segítségével.  

Az Anvalor kínálatában megtalálható gyártmányok nemcsak rozsdamentesek, hanem festett burkolattal és üveg-, illetve teleajtóval felszerelt változatok. Az akár 700 literes űrtartalommal rendelkező ipari berendezés ventillációs hűtéssel rendelkezik, amit akár elektronikusan is vezérelhetünk. Nagy előnye, hogy az ajtó magától záródik, így nem gond, ha nincs kezünk becsukni azt.  

A kétszer nagyobb verzió pedig már egy igazán acélos és nagyméretű kivitel, amely bármely szállodában megállja a helyét. Az éttermek esetében jól jöhet továbbá egy kisebb statikus hűtéssel ellátott, vagy éppen egy üvegajtós, légkeveréses változat is egyaránt.  

Ahhoz azonban, hogy ezek megfelelően működhessenek, szakember segítségére is szükség lehet, főként, ha tervezzük rákapcsolni a napelemes rendszerre. Ne tántorítson el azonban senkit ez a lehetőség, hiszen rengeteget lehet vele spórolni.  

Összegezve 

Napelemes rendszerben gondolkodsz? Vendéglátóegységet tartassz fent, amit most újítottatok fel és került a tetejére napelemes rendszer is? Akkor itt az ideje beszerezni pár olyan nagykonyhai berendezést, amit ezzel is működésre bírhatsz. A cikkünkben ehhez nyújtottunk segítséget, hiszen akár ipari fagyasztószekrény működéséhez is elegendő energiát szolgáltatnak majd a panelek. Újításra fel! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .