Négy buktató napelem telepítés során

A napelemes rendszerek kivitelezését érdemes nagyon átgondolni és szakértő kezekre bízni. Már egy apró téved miatt is nagyon mélyre kell nyúlnunk a pénztárcánkban. Számos hiba van, amely előfordulhat a telepítés során. De vajon milyen buktató lehetnek a beruházásnak? Ebből a cikkből minden kiderül!

Milyen problémákba ütközhetünk telepítés során?

Egy napelemes rendszer tervezése és építése igényel némi utánajárást és szakmai tudást. Nem érdemes tudás nélkül nekiesni a szerelésnek, hiszen több lehet a kár, mint a haszon. Milyen buktatói vannak a napelem telepítésnek?

1. buktató: Ellenőrzés nélküli rendszer kiválasztása

Nagy kárunk lehet abból, ha olyan kész változatot választunk, amely nem felel meg az épületünk számára. Fontos tisztában lenni a villanyóra paramétereivel, illetve persze az ingatlan hálózatának terhelhetőségével is. Sokba kerülhet, ha ezek miatt a teljes rendszert vagy vezetékezést cserélni kell.

2. buktató: Nem megfelelő a tető dőlésszöge

Azt hihetjük, hogy napelemet bárhova fel lehet szerelni, ez közel sem így van. Nagyon fontos ugyanis, hogy a paneleket milyen szögben éri a napsugárzás, hiszen csak megfelelő esetén tudja megtermelni a szükséges energiát. Optimális esetben a 25-35 fokos szög a tökéletes választás, ennél nagyobb vagy kisebb rontani fogja a rendszer hatásfokát. Mindemellett, ha túl lapos a dőlésszög, akkor számíthatunk arra is, hogy a táblák nem fogják sokáig bírni.

3. buktató: Az inverter engedélyeztetése

A napelemes rendszert csak úgy tudjuk használni, ha beszerzünk hozzá egy invertert. Ezt engedélyeztetni kell a helyi áramszolgáltatónál, hiszen a többletáramot akár értékesíteni is tudjuk. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az sok fejtörést okozhat a későbbiekben. Nem érdemes túl sokáig várni vele, hiszen minimum két hónap, mire engedélyeztetik az új inverterünket, míg a mérőóra cseréjére akár három hónapot is várhatunk.

4. buktató: Túl nagy rendszer kiépítése

A jogszabály szerint minden 50 kVA-os teljesítményt meghaladó napelemes rendszert engedélyeztetni kell. Érdemes tehát jól átgondolni a választást, hiszen jobb a békesség.

Hol találok Fejér megyei napelem céget?

Felmerülhet bennünk azonban, hogy hol találok Fejér megyei napelem céget? A regisztrált kivitelezőkre könnyen ráakadhatunk, csak ki kell választani közülük a számunkra megfelelőt. Akár régió szerint, akár város alapján keresnél, biztosan találsz megbízható vállalatot.

Összegezve: A napelemek telepítése során számos hibába ütközhetünk. A nem megfelelő méretű rendszer kiépítése, az inverter engedélyeztetésének elmulasztása, a rossz dőlésszög és az ellenőrzés nélkül panelek által hátrányba kerülhetünk. Ki akarna feleslegesen a pénztárcájába nyúlni. Éppen ezért felmerülhet a kérdés, hogy hol találok megbízható Fejér megyei napelem céget?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .